logo
Fysiotherapie Ulvenhout

 076-5653910
 
 

Oncologie fysiotherapie

Oncologie fysiotherapie richt zich op behandeling van mensen met kanker; op de gevolgen van de ziekte zelf en van de medische behandelingen daarvoor. Het werkgebied van de fysiotherapie is het bewegen en alles wat daarmee samenhangt. Dat geldt ook voor de oncologie fysiotherapie. Die behandelt dus de gevolgen op het bewegend functioneren van kanker en medische behandelingen tegen kanker. Men kan dan denken aan lichamelijke problemen zoals de gevolgen van operaties, schade aan het bewegingsapparaat en hart en longen door bestraling en chemotherapie en lymfoedeem. Maar er zijn ook algemene klachten, zoals pijn, moeheid, problemen met het uitvoeren van de dagelijkse bezigheden, een veranderd lichaamsbeeld of verminderde belastbaarheid. Deze algemene klachten hebben vaak een lichamelijke en geestelijke component, die elkaar beïnvloeden.

 

Er is veel onderzoek gedaan naar de effecten van bewegen op algemene en lichamelijke klachten van kankerpatiënten. Daaruit blijkt dat fysiotherapie en met name bewegen een positieve invloed hebben op kwaliteit van leven, pijn, vermoeidheid, herstel van belastbaarheid en terugkeer in het arbeidproces. Fysiotherapie kan worden ingezet in alle fasen van de ziekte.

Bij Fysiotherapie Ulvenhout zijn Wietske Bulkmans en Leny van Gorkom gespecialiseerd in de oncologiefysiotherapie en aangesloten bij FyNeOn.

FyNeOn is een netwerk van fysiotherapeuten die een opleiding  hebben gevolgd in de oncologie.


   Afbeeldingsresultaat voor logo fyneon

Tevens aangesloten bij de NVFL