logo

Fysiotherapie Ulvenhout

076-5653910
 

Reumanetwerk Breda

De fysiotherapeuten binnen het Reumanetwerk Breda hebben afgesproken te behandelen op basis van de RAPIT studie.
De effectiviteit en veiligheid van dit oefenprogramma zijn aangetoond  in een  wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd op de afdeling Reumatologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Metingen van mobiliteit, kracht, uithoudingsvermogen en kwaliteit van leven worden gedaan volgens methodes vanuit evidence based informatie (dat wil zeggen gebaseerd op de wetenschap).

De behandelmethode is erop gericht dat u uiteindelijk kunt doorstromen naar een aangepast beweegaanbod, bijvoorbeeld bij de Reumapatiëntenvereniging, of een andere vorm van fitness.

Binnen het Reumanetwerk kunt u deelnemen aan individuele oefentherapie, groepsoefentherapie, of een combinatie hiervan. De oefentherapie is bestemd voor mensen met een reumatische aandoening en is op hen afgestemd. Onder deskundige begeleiding van geschoolde therapeuten kunt u verantwoord uw conditie verbeteren en uw lenigheid zoveel mogelijk behouden. Hierdoor kunt u dagelijkse activiteiten zoals werk en hobby’s, zo optimaal mogelijk blijven uitvoeren.
 
Dit wordt bij Fysiotherapie Ulvenhout uitgevoerd door Edgar Reijnaars